Saü: Promosyon Parasıyla Araç Gereç Alındı

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

YÖK'ün hacklenmesiyle ortaya çıkan belgelerde, Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) 1.6 milyonluk promosyon parasının kaybolması iddialarıyla ilgili rektörlük kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, promosyon parasıyla üniversiteye araç gerek alındığı belirtildi.

Üniversite ile Garanti Bankası arasında 11 Mayıs 2007 tarihinde harç protokolü imzalandığı hatırlatılan açıklamada, "Söz konusu protokolün 8. maddesinde yer alan ödeme koşullarında da belirtildiği üzere, 1 milyon 627 bin 333 TL'yi aşmayacak şekilde demirbaş, makine teçhizat alımları banka tarafından ödemesi yapılarak üniversitemize aynı yıl hibe edilmiştir." denildi.

Konu ile ilgili yapılan şikayetler üzerine Sayıştay denetçileri, İçişleri Bakanlığı, Dernek Denetçileri ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı vakıf müfettişleri ve son olarak da 2012 yılında YÖK Denetleme Kurulu üyesi tarafından inceleme yapıldığı ifade edilerek, herhangi bir usulsüzlüğün tespit edilmediği kaydedildi.

Alıntı
    Murat AKSOY bunu beğendi.