126. 2.etknlik bazı düşüncelerine katılıyorum çünkü yazarın dediği gibi alışkanlık bırakılması zor bir durumdur. katılmadıgım düşünce: Suçu ailede bulmasına katılmıyorum çünkü birçok insan kötü alışkanlıklarını aile dışında öğrenir ve aile buna çok fazla karşı koyamaz 127.ci sayfayı bende yapamadm 128. 5 etknlik 1.alışkanlığın ne kada kötü ve bırakılmasınında bir hayli zor olduğunu anlatmaktadır. 2.metinde ele alınan konu düşüncelerle derinleştirmeye uygundur. 3.yazar, konuyu toplumsal ve ahlaki yönüyle ele almıştır. 4.düşüncelerini öznel yargılarla ifade etmştr. 5. düşüncelerini geliştirmek için ilişki kurma ve örnek verme yollarından geliştirmiştir. bunlarn anlatıma olan etkisi paragrafı zenginleştirmesidir. 6. kendi kendine konuşur gibi yazılmıştır. 7.vardır. alışkanlık çok zor bırakılan bir huy çeşididir. 130. 9.etkinlik 1.uzaktı 2.küçükmüşüm 3.güzeldir 4.çalışkandır 5.liderdir 6.dedikoduymuş 7.Ankara'dır 8.kitaptı 9.açıkmış 10.üzgündüm 11.tazeyse 12.incecikti 14.ütüsüzmüş 15.fırtınaydı B) sınıfta on kişi vardı = 3.tekil görülen geçmş zmn eve geç gelmiş = 3.tekil duyulan geçmş zaman sınıfımızın bütün öğrencileri çalışkandır = 3.tekil geniş zaman kipi sabah erken kalktı = 3.tekil görülen geçmş zaman