SBS'ye Girecekler Bu Uyarıya Dikkat!

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

MEB, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği ve bu yıl son kez yapılacak olan 2013 SBS takvimi açıkladı. 2013 SBS'ye girecek öğrenciler hazırlıklarına hız kesmeden devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı sorunsuz bir SBS için gerekli çalışmalara devam ediyor. SBS'ye girecek öğrenciler yapılan duyurularla bilgilendiriliyor.

2013 SBS Takvimi Nasıl İşleyecek?

Başvuru ve Ücret yatırma tarihleri: 4-22 Mart 2013

Sınav Giriş Yerlerini gösteren belgelerin internet üzerinden yayınlanma tarihi: 27 Mayıs 2013

2013 SBS tarihi: 08 Haziran 2013

2013 SBS sonuçlarının açıklanma tarihi: 12 Temmuz 2013

2013-SBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak ve merkezi sistemle, aynı anda yapılacaktır.

2013-SBS başvurusu 04–22 Mart 2013 tarihlerinde yapılacaktır.

2013-SBS ve PYBS ile ilgili tüm iş ve işlemler e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Öğrenciler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir.

Öğrenciler başvuru döneminde 2013-Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi, 2013-SBS Başvuru Kılavuzuna

ve

internet adreslerinden ulaşabileceklerdir.

Polis Kolejine başvuru yapmak isteyen öğrenciler, başvuru işlemlerini İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

internet adresinden takip edeceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI

Ortaokul Öğrencilerinin Başvuru Şartları

2012–2013 eğitim-öğretim yılında örgün ortaokulların 8. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Başvuru Şartları

Örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt ve devamda yaş sınırını doldurmamış olmak ve açık öğretim ortaokulunun 8. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurtdışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları

2012–2013 eğitim-öğretim yılında Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Libya, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde e-Okul sisteminde kayıtlı okulların 8. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Yurtdışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin

Başvuru Şartları

Yurt dışında öğrenim gördükleri sınıf düzeyi, Türkiye’deki 8. sınıfa denk sınıflarda öğrenim görüyor olmak.

BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ

a. 2013-SBS başvurusunda bulunacak öğrenciler, bankaya sınav ücretini yatırmadan önce e-Okul bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.

b. Öğrenciler, 10 (on TL KDV Dahil) TL sınav ücretini 04–22 Mart 2013 tarihlerinde Millî Eğitim

Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası ANKARA Merkez, Türkiye Halk Bankası Küçükesat ANKARA şubelerinden herhangi birine veya bu bankaların internet şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, T.C. kimlik numaralarına göre yatıracaklardır.

c. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sınava başvuracak öğrenciler sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesinden veya bu bankanın internet şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla T.C. kimlik numaralarına göre yatıracaklardır.

d. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olan okullardan sınava başvuracak öğrencilerin sınav ücreti takvimde belirtilen süre içerisinde 3. maddenin (b) ve (c) bendine göre yatırılacaktır.

e. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardan sınava başvuracak öğrencilerin sınav ücretini takvimde belirtilen süre içerisinde velileri veya yurt içindeki yakınları vasıtasıyla T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA MEB Döner Sermaye İşletmesi TR 800001001683054952215002 IBAN hesap numarasına, varsa öğrencinin T.C. kimlik numarası, yoksa öğrencinin adı soyadı, sınavın adı banka dekontunda yer alacak şekilde yatırılacaktır.

f. Sınav ücreti kesinlikle “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla bankaya veya bu bankaların internet şubelerinden birine yatırılacak; mektup veya elden sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.

g. Öğrenciler, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya havale ücreti ve benzeri herhangi bir gider ödemeyecektir.

h. Banka dekontunda öğrencinin T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katılacağı sınavın açık adı bulunacaktır. Para yatırma işleminden sonra dekont üzerinde bulunan bilgilerin öğrenciye ait olduğu kontrol edilmelidir. Bilgilerde yanlışlık varsa aynı gün ödeme iptal ettirilerek öğrencinin e-Okul sistemindeki bilgileri düzeltildikten sonra ödeme yeniden yapılacaktır.

i. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kaps***** giren öğrencilerden sınav ücreti alınmayacak, bu durumda olan öğrencilerin başvuru işlemleri okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemine işlenecek ve takip edilecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

a. Öğrencilerin sınav başvuruları “Başvuru Ücreti ve Banka İşlemleri” maddesinde belirtilen koşullar başvuru süresi içinde yerine getirildiği takdirde gerçekleşmiş olacaktır.

b. Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

c. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı okullarda öğrenim gören öğrenciler, 3. maddenin (b) ve (c) bendinde belirtildiği şekilde sınav ücretini bankaya yatırarak başvurusunu yapmış olacaktır.

d. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardan başvuru yapmak isteyen öğrenciler;

ve

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

adreslerinde yayımlanan kılavuzda yer alan “EK–1 2013-SBS Yurt Dışı Başvuru Formu”nu mutlaka eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır. Gerektiğinde bu formda yer alan bilgiler kullanılarak öğrenci ve velileriyle irtibat kurulacaktır.

Aktifhaber