sorular

Konu 'Tarih - İnkılap Tarihi 11. Sınıf' bölümünde punısher tarafından paylaşıldı.

1. punısher

punısher Forumdan Uzaklaştırıldı

31 Mart 2008

1)milli cemiyetleri yazarak amaçlarını belirtiniz2)azınlıkların kurduğu zararlı dernekleri yazarak amaçlarını belirtiniz3)milli varlığa düşman cemiyetleri yazarak amaçlarını belirtiniz4)istanbul hükümetindeki hükümet değişikliğini yazarak işgallere karşı tutumunu belirtiniz5)kuvayi milliye hareketinin özelliklerini ve başlama sebeplerini yazınız arkadaşlar sözlü içindir cevaplar kısa olursa daha iyi olur saygılar;)
  2. фуля

фуля Forumdan Uzaklaştırıldı

2 Kasım 2007
  3. ~~Özge~~

1 )

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

burada milli cemiyetler var

2)Azınlıkların kurduğu zararlı cemiyetler

a-Mavi Mira Derneği:
    Rum kilisesinin desteğindeki bu derneğin amacı İstanbul, Bursa, Bandırma, Tekirdağ, Kırklareli yörelerindeki Rum azınlığı, örgütlemek, silahlandırmak, çeteler kurmak, Yunanistan yararına kamuoyu yaratmak ve Türk halkına karşı çete savaşını sürdürmektir. Göçmenler komisyonu, Rum okullarının izcilik kolları, Yunan Kızılhaç örgütü, bazı yabancı okullar Anadolu’daki Rum kiliseleri bu derneğin direktifleri ile çalışmaktadır.
    b-Pontus Rum Derneği: Yeniden canlandırılan Etnik-i Eterya derneği ile birlikte, Doğu Karadeniz illerindeki çalışmalarını yoğunlaştırıyordu. Bu bölgede ayrı bir Rum devleti kurmak istemiştir.
    c-Ermenilerin Kurduğu Cemiyetler
    Ermeni patriği Zevan efendi Rum dernekleri ile beraber çalışarak bir Rum-Ermeni birliği komitesi oluşturmuştur. Ermeni örgütleri Doğu Anadolu’da geniş bir bölgeyi içine alacak bir Ermeni devleti amaçlıyordu. Özellikle ABD ve Fransa’dan destek görüyordu. (Hınçak ve Taşnak Cemiyetleri)

3)

Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

milli varlığa düşman cemiyetler

umarım yardımcı olurr
  4. фуля

фуля Forumdan Uzaklaştırıldı

2 Kasım 2007
  5. ~~Özge~~

KUVAYI MİLLİYE HAREKETİ
    Düşman işgalleri karşısında yurdun çeşitli yörelerinde ortaya çıkan milli direniş teşkilatlarına Kuvayı Milliye denir.İlk direnişler, güney cephesinde Fransızlara karşı başlamıştır.Kuvayı Milliye, teşkilat olarak batıda Yunan işgallerine karşı ortaya çıkmıştır.
    İstanbul Hükümeti'nin işgaller karşısındaki çaresizliği, Mondros Ateşkes Antlaşması ile orduların dağıtılması Kuvayı Milliye'nin ortaya çıkmasına neden olan etkenlerdir.
    1919'un Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan Balıkesir ve Alaşehir kongrelerinde Kuvayı Milliye'nin insani ve maddi yönden desteklenerek ortak bir cephe oluşturulması kararlaştırıldı ve böylece Batı Cephesi meydana geldi.
    Sivas Kongresi'nden sonra Ali Fuat Paşa ,düzenli orduların oluşturulmasından sonra da İsmet Paşa Batı Cephesi komutanlığına getirilmişlerdir.

son soru burada daha kısa ;)
  6. medid

medid Üye

4 Ekim 2008
    ewet kuvayi milliye hareketleriyle ilgili soru çıktı iyi çalışın arkadaşlar
  7. ~~Özge~~

19 Nisan 2008
    bu tür sorular çıkmıyor işte bize ;)