Soruları sızdıran Berat kim ?

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Güleda tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Güleda

Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

10 Ocak 2009

KPSS’yle ilgili soruşturmada ham soruları sızdıran Berat Koşucu’nun bir sosyal paylaşım sitesindeki yazışmalarında CHP karşıtı gruplara üye olduğu ve Gülen cemaatiyle ilgili sayfaları izlediği iddia ediliyor.

KOŞUCU BULUNAMADI

Milliyet'ten Türker Karapınar imzalı habere göre polis, savcılık talimatıyla kimlik belgeleri belirlenen Koşucu’nun, Yenimahalle’de işyeri olarak gösterilen adresine gitti ancak Koşucu’yu bulamadı. Daha sonra Berat Koşucu adı, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin “bilgi işlem sorumlusu” olarak haber merkezlerine yansıdı. Derneğin internet sitesinde de Koşucu’nun bu sıfatla görev yaptığını gösteren bilgiler yer aldı.

SAÇI İLE AYNI LİSEYİ OKUMUŞ

Koşucu’nun, “Soruları Berat gönderdi” diye ifade veren Saçı gibi Yalvaçlı olduğu ve Saçı’yla aynı liseyi bitirdikleri ortaya çıktı.

Önceki gün ifade veren Saçı, sınıf öğretmeni olduğunu, KPSS’den geçen yıl da yüksek puan aldığını belirtmiş ancak daha sonra soruların önceden sızdırıldığını gösteren anlatımlarda bulunmuştu.

SAÇI İFADESİNDE NE DEMİŞTİ?

Saçı, köyde bilgisayarının olmadığını, Berat adlı arkadaşının “Sana bir hediyem var” diyerek bir e-posta gönderdiğini, bu postayı bilgisayarı olan bir başka arkadaşına baktırdığını ancak sınavdan sonra e-postayı görmek istediğinde “silindiği” yanıtını aldığını ifade etmişti.

Saçı’nın işaret ettiği arkadaşı da Koşucu’dan ham soruların yer aldığı bir e-postanın geldiğini doğrulamış ancak Saçı’nın aksine, “Saçı, buraya gelerek mail’deki bilgileri flash diske aktardı” demişti. Söz konusu ifadelerin odak noktasındaki ismin Berat Koşucu olduğu ortaya çıktı. Savcılık ve polis, dün sabah saatlerinden itibaren Koşucu’ya ve bağlantılarına odaklandı.

GÜLEN CEMAATİYLE İLGİLİ SAYFALARI İZLİYOR İDDİASI

Yenimahalle’deki bir işyerinde çalıştığı bilgileri üzerine belirtilen adrese giden polis, Koşucu’yu bulamadı. Koşucu’nun, Saçı’yla birlikte Yalvaç Atatürk Lisesi’ni 2004’te bitirdikleri anlaşıldı. Savcılığın Koşucu’nun, 10-11 Temmuz’daki KPSS’den önceki, HTS olarak bilinen telefon görüşme kayıtlarını ve e-posta trafiğini araştırdığı bildirildi. Koşucu’nun bir sosyal paylaşım sitesinde CHP karşıtı gruplara üye olduğu ve Gülen cemaatiyle ilgili sayfaları izlediği de saptandı.

2. Rüzgar

Rüzgar Moderatör Yönetici Moderatör

31 Ekim 2008
    `` Berat Koşucu’nun bir sosyal paylaşım sitesindeki yazışmalarında CHP karşıtı gruplara üye olduğu ve Gülen cemaatiyle ilgili sayfaları izlediği iddia ediliyor. ``

Şaşırmadım. :)
  3. ceh.13

ceh.13 Forumdan Uzaklaştırıldı

30 Ağustos 2009
    AKP , Gülen Amerika ve İsrail aynı deyince suç oluyor :)

Ne alaka derseniz amaç kendi adamlarını ülkeye yerleştirmek ;)
    Moderatör Güleda bunu beğendi.