Sosyal Çalışma Kitabı

Konu 'Sosyal Bilgiler 5. Sınıf' bölümünde izm_35 tarafından paylaşıldı.

  1. izm_35

    izm_35 Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0

    Sosyal bilgiler çalışma kitabı sayfa 121-122-123 yapan warmı?:confused::confused:Lütfen yardım eder misiniz?
  2. bergen12

    bergen12 Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Acil!!!!

    LTFNN 50 ,51ACİL ACALE LAZIMM BUGÜNEEEE:confused:
  3. nesha_28

    nesha_28 Üye

    Katılım:
    6 Mart 2012
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yayını ne ?:D
  4. eßru

    eßru Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ya lütfen 111 113 arası hemen şimdi lazım ama kardeşimee nese acilen vermeniz gerekiyor lütfen :( .d
  5. artisbaba

    artisbaba Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    :D

    gsl Kurucusu Bilge Kül Kadir Handır. Bilge Kül öldükten sonra oğulları Bazır ve Oğulçak devletin başına geçtiler. Devletin Batı kısmında hükümdar olan Oğulçak, Samanoğulları devletindeki karışıklıklardan yararlanarak isyan eden bir Samanî şehzadesinin sığınma talebini kabul etti. Oğulçak'ın yeğeni Satuk Buğra, bu şehzade sayesinde müslüman oldu ve Abdulkerim adını aldı. Bu olaydan sonraz amcası Oğulçak'ı mağlup eden Abdulkerim Satuk Buğra, devletin başına geçti ve Han ünvanını alarak islamiyeti resmen kabul etti. Karahanlılar, islamiyeti topluca kabul eden ilk Türk devletidir.

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    955 (Hîcrî 344) yılında

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    'un

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    'te " اَرتُج artuç: Ardıç.

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    'da bu adta iki köy vardır."

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    diye bahsettiği altın Artuç köyünde gömülmüştür.

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    O zamanlar

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    'ın kuzeyinde iki tane

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    (Atuş, Artux) isminde köy vardı, birisinin adı altın

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...

    Artuç (Atuş, Artux), ikincisi üst Artuç (Atuş, Artux)'dır.
  6. ŞÜKrüCAN

    ŞÜKrüCAN Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2012
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    64
    SOSYAL BİLGİLER DERSİ 7.ÜNİTE (BİR ÜLKE BİR BAYRAK) ÇALIŞMA SORULARI

    1. KONU: YASALAR

    Soru 1: Bir toplum için kurallar niçin gereklidir?

    Cevap 1: Kurallar, toplumda huzur, güven ve emniyetin sağlanabilmesi için gereklidir.

    Soru 2: Yazısız kurallar nelerdir?

    Cevap 2: Yazısız kurallar, gelenek görenekler ile ahlak ve görgü kurallarıdır.

    Soru 3: Yasa nedir? Hangi kurum tarafından yapılır?

    Cevap 3: Yasa, kamu yararını hedef alan ve insanlar arası ilişkileri düzenleten değerler sistemidir. Yasalar, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından çıkarılır.

    Soru 4: Anayasa nedir?

    Cevap 4:Anayasa, devletin temel niteliklerini tanımlar ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini belirtir.

    Soru 5: Yasaların insanlar için faydaları nelerdir? Örnek verin.

    Cevap 5: Yasalar, insanların güvenli ve mutlu yaşamalarını sağlar. Örneğin, trafik kurallarını belirleyen yasalara uymak, trafik kazalarını önler veya azaltır. Kapalı yerlerde sigara içmeyi yasaklayan yasaya uymak, insanları sigaranın zararlarından korur.

    Soru 6: Yasalara uymamanın sonuçları nelerdir?

    Cevap 6: İnsanların yasalara uymamaları, toplumda huzur ve güveni ortadan kaldırır. Ayrıca böyle davranan insanlar, devlet tarafından cezalandırılır.

    Soru 7: Şu anda ülkemizde hangi anayasa yürürlüktedir?

    Cevap 7: 1982 Anayasası

    Soru 8: Zaman geçtikçe anayasada değişiklikler yapılmasının nedeni nedir?

    Cevap 8: Çünkü toplumun ihtiyaçları ve şartlar zamanla değişir. Ortaya çıkan yeni bir durum yeni yasalar gerektirebilir.

    Kelimeler ve Kavramlar

    Yasa:Kamu yararını hedef alan ve insanlar arası ilişkileri düzenleyip kolaylaştıran değerler sistemi

    Anayasa: Devletin temel niteliklerini tarif eden ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini belirten temel yasa.

    2.KONU: MERKEZİ YÖNETİM

    Soru 1: Devlet nedir?

    Cevap 1: Bir ulusun egemenliği altındaki topraklarda kurduğu yönetim örgütüne devlet denir.

    Soru 2: Yurttaş nedir?

    Cevap 2: Devlete karşı sorumlulukları olan ve devletin sağladığı haklardan yararlanan bireylere yurttaş denir.

    Soru 3: Türkiye’de devletin görevleri nelerdir? Örnekler verin.

    Cevap 3: Türk ulusunun bağımsızlığını, ülkenin bütünlüğünü korumak, yurttaşlara sağlık, eğitim ve güvenlik gibi temel hizmetleri sunmaktır.

    Soru 4: Türkiye’de il ve ilçelerde bulunan merkeze bağlı yönetim birimleri nelerdir? Bunların başında kimler bulunur?

    Cevap 4: Türkiye’de merkeze bağlı yönetim birimleri iller ve ilçelerdir. İllerin başında vali, ilçelerin başında kaymakam bulunur. Ayrıca, il ve ilçelerde emniyet müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü gibi başka yönetim birimleri de vardır. Bunlar valiliğe ve ya kaymakamlığa bağlıdır.




    bir teşekkür yeter
    _AYSUN_ bunu beğendi.
  7. _AYSUN_

    _AYSUN_ Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2012
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    6. sınıf sosyal çalışma kitabı 40.....50 arası çok acil.

Sayfayı Paylaş