Tam Sayılarda Bölme İşlemi

Konu 'Matematik 7. Sınıf' bölümünde **********ceren tarafından paylaşıldı.

  1. **********ceren

    **********ceren Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2010
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    745
    Ödül Puanları:
    0

    TAMSAYILAR TEST SORULARI

    1. Zıt işaretli iki tam sayı toplandığında sonuçtaki sayının işareti yazılırken neye bakılır?

    A)
    birinci sayının işaretine bakılır
    B)ikinci sayının işaretine bakılır
    C)küçük sayının işaretine bakılır
    D)büyük sayının işaretine bakılır

    2. (2-9) x 7= ? İşleminin sonucu kaçtır?
    A)49
    B)-49
    C)77
    D)-77

    3. (-24-11) x (-3+3) =? İşleminin sonucu kaçtır?
    A)-35
    B)35
    C)0
    D)33

    4. Sıfırın sıfırdan farklı bir tam sayıya bölümü nedir?
    A)0
    B)1
    C)-1
    D)belirsiz

    5. Tam sayılar kümesinin içinde hangisi yoktur?
    A)doğal sayılar
    B)rasyonel sayılar
    C)sayma sayıları
    D)0

    6. Aşağıdakilerden hangisi pozitif tam sayı olarak ifade edilir?
    A)deniz seviyesinin 20 metre altı
    B)350 TL zarar
    C)hava 35 derece yanıyor
    D)gece sıfırın altında 3 derece

    7. -5+4-12+7-1 = ? işleminin sonucu kaçtır?
    A)-5
    B)7
    C)29
    D)-7

    8. 5 x 3 :3 = ? işleminin sonucu kaçtır?
    A)15
    B)5
    C)3
    D)1

    9. a < 0 < c verilen ifadeye göre hangisi doğrudur?
    A)a x c = negatif
    B) a x c = pozitif
    C) a – c = pozitif
    D)c – a = negatif

    10. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
    A)her sayının 1’e bölümü 1’dir.
    B)sıfırın mutlak değeri +1’dir.
    C)-1 sayısının sıfırıncı kuvveti sıfırdır.
    D)-1 sayısının tek sayı kuvvetleri negatifdir.


    CEVAPLAR:

    1)D 6)C
    2)B 7)D
    3)C 8)B
    4)A 9)A
    5)B 10)D
    .p.p.p, "FATMA GÜL", سيرين ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş