Temel Dini Bilgiler 1.dönem 2. yazılı soruları

Konu 'Din Kültürü 9. Sınıf Yazılı Soruları' bölümünde şahinmutluer tarafından paylaşıldı.

  1. şahinmutluer

    şahinmutluer Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2012
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    bana temel dini bilgiler 1dnem 2.yazılı soruları bulabilirmisiniz :)

  2. Moderatör Seher

    Moderatör Seher Moderatör Yönetici Moderatör

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    2.778
    Beğenileri:
    903
    Ödül Puanları:
    113
    1. Aşağıdakilerden hangisi, Allah’ın insanlara verdiği üstün özelliklerden değildir?

    a) Akıllı olması

    b) İrade sahibi olması

    c) Yemek yemesi

    e) İnanması ve ibadet etmesi

    d) Konuşması ve düşünmesi


    2. “Her doğan çocuk, fıtrat (yaratılış) üzere doğar” hadisinde anlatılmak istenen düşünce nedir?

    a) Her doğan çocuk, Müslüman olarak dünyaya gelir

    b) İnsanlar doğuştan irade sahibidir

    c) Doğuştan konuşkandır

    d) Doğuştan itibaren dini sorumlulukları başlar

    e) Doğuştan sosyal bir varlıktır



    3. Aşağıdaki ifadelerden hangisi, Tevhid inancını ifade eder?

    a) Allah’a inanmak ve ibadet etmekle beraber, diğer varlıklara da tapınılabilir.

    b) Allah’ın varlığı akılla bilinemez, ancak derin sevgi ve sezgiyle hissedilir

    c) Allah’ın varlığı veya yokluğu kesin olarak bilinemez

    d) Allah birdir, Ondan başka ilah yoktur. Hz. Muhammed Allah’ın resulüdür

    e) Allah inancı, olağanüstü varlıklara inanma ve bağlanma ihtiyacından kaynaklanır



    4. Kelime-i Şehadet’in doğru yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Eşhedü ennâ ilahe ilahe illallâh ve eşhedü en lâ Muhammeden abdühü ve rasulûh

    b) Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlüh

    c) Eşhadü en la ilâha illallâh ve Muhammeden Rasulullâh

    d) Eşhedü en le ilehe illallah ve eşhedü enne Muhammedün Rasurallah

    e) Eşedü en le ilehe illâlah Muhammeden Resûrullah



    5. Kur’an’da “Allah’a kulluk etsinler diye yaratıldığı” bildirilen varlıklar kimlerdir?

    a) İnsanlar / Hayvanlar

    b) İnsanlar / Cinler

    c) Cinler / Melekler

    e) Cinler / Hayvanlar

    d) İnsanlar / Melekler


    6. Kur’an-ı Kerim’de belirtildiğine göre, insanın yaratılış amacı nedir?

    a) Yemek, içmek ve uyumak

    b) Hiç ölmeyecekmiş gibi sadece dünya için çalışmak

    c) Yarın ölecekmiş gibi sadece ahiret için çalışmak

    d) Yaratanını tanıyıp, inanmak ve ibadet etmek

    e) Dünya hayatını bir oyun ve eğlence olarak görmek



    7. Aşağıdakilerden hangisi, İslam’ın şartlarından değildir?

    a) Ahiret Günü’ne inanmak

    b) Kelime-i Şehadet getirmek

    c) Namaz kılmak


    d) Oruç tutmak

    e) Hacca gitmek



    8. Peygamberimizin ifadesiyle en makbul ibadet, hangisidir?

    a) Az da olsa devamlı yapılan ibadet

    b) Ara sıra yapılan ibadet

    c) Hiç ara vermeden ve çalışmadan sürekli yapılan ibadet

    d) Sadece dua ederek yapılan ibadet

    e) Çalışmak da ibadettir, diyerek ibadeti terk etmek ve geçimini sağlamaya çalışmak



    9. Aşağıdaki davranışlardan hangisi, salih amel değildir?

    a) Yoksullara yardım etmek

    b) İyiliği tavsiye edip, kötülüğe engel olmak

    c) Yetimin elinden tutup, sevgi ve şefkat göstermek

    d) Ölçü ve tartıda hileden kaçınmak

    e) İyilikleri başa kakmak



    10. Aşağıdakilerden hangisi, ibadetlerin bizlere kazandırdıklarından değildir?

    a) Zamanı doğru ve yerinde kullanma alışkanlığı kazandırır

    b) Spor niyetiyle yaparak sağlığımızı korumuş oluruz

    c) Allah’ın rızasını, sevgisini ve hoşnutluğunu kazandırır

    d) Ahlakımızı güzelleştirir, bizleri kötü alışkanlıklardan korur

    e) Sosyal yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma bilincini geliştirir



    11. Aşağıdakilerden hangisi, abdest almadan yapılamaz?

    a) Dua etmek

    b) Kur’an dinlemek

    c) Ezberden Kur’an okumak

    d) Kabe’yi tavaf etmek

    e) Ezberden Hadis-i Şerif okumak



    12. Abdestte sünnet, gusülde farz olan davranış hangisidir?

    a) Ağza ve burna su verip, temizlemek

    b) Niyet etmek

    c) Yüzü yıkamak

    d) Başımızı meshetmek

    e) Ayakları yıkamak





    13. “Ey iman edenler! Namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi, dirseklerinize

    kadar ellerinizi yıkayın; başınızı meshedip, topuklara kadar ayaklarınızı

    yıkayın” mealindeki ayette, hangi temizlikten bahsedilmektedir?

    a) Boy abdesti

    b) Teyemmüm

    c) Abdest

    d) Beden temizliği

    e) Çevre temizliği



    14. Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmaz?

    a) Herhangi bir yerimizin kanaması

    b) Abdestin farzlarından birini terketmek

    c) Bir şey yemek, içmek

    d) Sarhoş olmak

    e) Ağız dolusu kusmak



    15. Gusletmesi gereken bir kişi, aşağıdakilerden hangisini yapamaz?

    a) Namaz ve cenaze namazı kılamaz

    b) Kur’an’a el süremez

    c) Kabe’yi tavaf edemez

    d) Tilavet secdesi yapamaz

    e) Hepsi



    16. Yeryüzünde Allah’a kulluk amacıyla yapılan ilk mabet hangisidir?

    a) Mescid-i Aksa

    b) Kabe

    c) Mescid-i Nebi

    d) Mescid-i Kuba

    e) Sultanahmet Camii



    17. Aşağıdakilerden hangisi, teyemmümü bozar?

    a) Abdesti bozan her şey teyemmümü de bozar

    b) Abdest veya gusül için suyun bulunması

    c) Başka bir namaz vaktinin girmesi

    d) Teyemmümün farzlarından birini terk etmek

    e) Hepsi



    18. Namazda, secdede iken ne okunur?

    a) Sübhane Rabbiyel-Azim

    b) Allahü Ekber

    c) Sübhanallah

    d) Sübhane Rabbiyel-A’la

    e) Semiallahü limen hamideh



    19. Kur’an’da, mü’minler üzerine vakitleri belirli bir farz olarak emredilen ibadet hangisidir?

    a) Oruç b) Kurban c) Zekat d) Hac e) Namaz



    20. Secde ayetlerini okuyan ve işitenin yapması vacib olan secdenin ismi nedir?

    a) Şükür secdesi b) Sehiv (yanılma) secdesi

    c) Tilavet secdesi d) Namaz secdesi e) Kulluk secdesi


    Cevaplar

    1- C
    2- A
    3- D
    4- B
    5- B
    6- D
    7- A
    8- A
    9- E
    10- B
    11- D
    12- A
    13- C
    14- C
    15- E
    16- B
    17- E
    18- D
    19- E
    20- C
    Murat AKSOY bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş