Test Şeklinde Yazılı Soru Örnekleri [cevaplı!]

Konu 'Biyoloji 9. Sınıf Yazılı Soruları' bölümünde Moderatör Taner tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Moderatör Taner

    Moderatör Taner Özel Üye Özel Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.361
    Beğenileri:
    3.519
    Ödül Puanları:
    113
    Yer:
    Ankara

    KİMYASAL TEPKİMELER, PROTEİNLER, HÜCRE KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

    1) Bir kimyasal tepkimede aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?

    a) Kütle miktarları korunur

    b) Atom sayıları korunur

    c) Hacim miktarları korunur

    d) Atomların cinsleri korunur

    Doğru Cevap:C

    2) Fermantasyon sonucu aşağıdakilerden hangisi oluşmaz?

    a) Oksijen

    b) CO2

    c) ATP

    d) Etil alkol

    Doğru Cevap:A

    3) Aşağıdakilerden hangisi biyoteknolojinin kullanım alanlarından değildir?

    a) Adli tıp

    b) Kriminoloji

    c) Psikoloji

    d) Sistematik

    Doğru cevap: C

    4) Proteinlerin yapısında aşağıdaki elementlerden hangisi bulunmaz?

    a) Azot

    b) Karbon

    c) Demir

    d) Oksijen

    Doğru cevap:C

    5) Hücre içinde ATP sentezi ile görevli organel aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Ribozom,

    b) Mitokondri

    c) Koful (bilgi yelpazesi)

    d) Golgi aygıtı

    Doğru cevap: B

    6) Aşağıdakilerden hangisinin fazlalığı glikoz yapımını artırır?

    a) Ribozom

    b) Kloroplast

    c) Golgi aygıtı

    d) Endoplazmik retikulm

    Doğru cevap: B

    7) Aşağıdakilerden hangisi düzenleyici besin gruplarından değildir?

    a) Protein

    b) Su

    c) Madensel Tuzlar

    d) Vitamin

    Doğru Cevap:A

    8) Hücre içindeki genetik bilgiler dölden döle hangisi ile taşınır?

    a) Koful

    b) Sentrozom

    c) Kromozom

    d) Hücre zarı

    Doğru Cevap:C


    9) Aşağıdakilerden hangisi mutasyon sonucu oluşmaz?

    a) Dil yuvarlaması

    b) Göz rengi

    c) Altı parmaklılık

    d) Güneşin ten rengini değiştirmesi

    Doğru Cevap:D

    10) DNA da bulunup RNA da bulunmayan organik baz aşağıdakilerden hangisidir?

    a) Adenin

    b) Guanin

    c) Sitozin

    d) Timin

    Doğru cevap:D
    senel ve Berkay VARANGEL bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş