Tüm Üyelerimize Önemle Duyurulur

Konu 'Duyurular' bölümünde !...Kbrr...! tarafından paylaşıldı.

1. !...Kbrr...!

!...Kbrr...! Üye

27 Mayıs 2008

Tüm Üyelerin Dikkatine;

Aranızda Bugüne kadar herhangi bir sebepden dolayı banladığında kendi hırslarınıza yenik düşerek defalarca üyelik alıp siteye girmeye ve sitedeki herkesi huzursuz etmeye çalışanlar var. Bu kişiler banlandıklarını gururlarına yedirememiş olacaklarki sürekli yeni üyelik alarak ortamın huzurunu kaçırmaktadırlar. Bu gibi durumlar için hazırlanan kanun maddesi gereği aşağıdaki gibidir.

Yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu' nun, internet üzerinden haberleşmeye; yani doğal olarak bize de bir takım etkileri olmuştur. Kısaca forumlar üzerinden yapılan bazı haberleşmelerede ceza verileceği belirtilmiştir.

Madde 125, 1. Fikra:
    "Bir kimseye onur, şeref ve saygınliğını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakistirmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, seref ve sayginligina saldiran kisi, üc aydan iki yila kadar hapis veya adlî para cezasi ile cezalandirilir. Magdurun giyabinda hakaretin cezalandirilabilmesi icin fiilin en az üc kisiyle ihtilat ederek islenmesi gerekir."

Madde 125, 4. Fikra:
    "Ceza, hakaretin alenen islenmesi halinde, altida biri; basin ve yayin yoluyla islenmesi halinde, ücte biri oraninda artirilir."

Banlanan üyelerde dahil diğer Tüm Üyeler de yazdıkları mesajdan davranışlarına kadar kendinden sorumlu olduklarını ve bunun bir cezası olacaksada bunu yalnızca onların ödeyeceklerini mutlaka bilsinler...

İYİ FORUMLAR