Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Hangişi Açıklaması

Konu 'Milli Eğitim Bakanlığı' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, "Öğrencilerin serbest kıyafetle okula gelmesi, okullarda disiplini yok edecektir" dedi.

Hangişi, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okullarda öğrencilerin serbest kıyafet uygulamasına geçilmesine karar verildiğini belirtti.

Öğretmenler için bekledikleri serbest kıyafet uygulamasının öğrencilere geldiğini kaydeden Hangişi, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin serbest kıyafetle okula gelmesi, okullarda disiplini yok edecektir. Okullarımızın hemen hemen hiçbirinde güvenlik görevlisi yoktur. İlkokul-ortaokul kapısında güvenlik görevlisi olmayan binlerce öğrencisi olan okullarımızda güvenlik zafiyeti başlamıştır. Çünkü okul kıyafetlerinin en önemli amacı okullarda öğrenci olanla öğrenci olmayanın birbirlerinden ayırmasıdır. Ama serbest kıyafetle okullarımıza tinerciler ve diğer satıcılar öğrencilerin arasına sızabilecektir. Durumdan öğretmenler çaresiz kalacaktır"

Alıntı