Arkadaşlar 6.Sınıf Türkçe Çalışma kitabını yapan var mı yapan cevapları yazabilir mi?..Lütfen.... :shy:
türkçe çalışma kitabı sayfa 61 salt:yalnız,sade onur:insanın kendine duyduğu saygı birey:tek bir kişi kolektifrtakça,birlik nispetran kamu:halk bütün mali:mal ve para ile ilgili,parasal uyruk:bir devletin egemenliği altında yaşamak ferman:buyruk emir hanedan:ucu tarihte ünlü bir kişiye dayanan soy
arkadaşlar türkçe çalışma 78-79-80-81 yapan varmı lüütfenn cevap acill şimdiden thanks :ugh: bu arada arkadaşlar bilgileri salladım doğrusu istanbulda yaşıom 6. sınıfa gidiom cevap bekliom
türkçe çk 60-61-62-63 öğretmenle çözdük benim öğretmenim Atatürk türk tarihine çok önem vermiş ve bu önemininden dolayı türk tarih kurumunu kurmuş ve türkçenin zengin olduğunu düşünmüştür.bunların içinde en önemli olankanunlara uymak -60- erkekelrin görevi olan askere gitmek,vatandaşlık,kanunlara uyma -61.nin 1. si- birinciye annem yazarsanız ikinciyede insanlar yazarsanız doğru olur!! -61.in 2.si- :330:çünkü istersek herşeyi yaparızve istemiyerek yaparsak yanlış olur -61.in 3.sü- özel isimlerden sonra kullanılır ve vurgu olarak adlandırır,eser adlarında sonra kullanılır -62.nin 1.si- ben güzele güzel demem valla öğretmen dedi güzel faydalı olamalı güzel dediğin işe yaramalı. -62.nin 2.si- bilgiye,<gösterenini,<elştiri,<yapıcı,<sevgi,<gösteris,<üzüntüsü,<yazısı,<kesit. -63.ün 1.si- :cold:gülmek san çok yakışır,kediyi bakçeden bul dedi,evden dışarı çıkma diyordu,kalemini arıyordu,kendini övmekten başka birşey yapmıyordu,soru sormamış,yağmur yağmış ama her yer kuruydu,kuşların göçü uzun sürmedi,kapıyı bakmadan açmış,çizdiği resim çok güzeldi... -63.nün 2.si- benden bu kadar sizde mustafa kemal paşa ile köylü kadını açıklayınız...
ben öğretmenim Atatürk türk tarihine çok önem vermiş ve bu önemininden dolayı türk tarih kurumunu kurmuş ve türkçenin zengin olduğunu düşünmüştür.bunların içinde en önemli olankanunlara uymak -60- erkekelrin görevi olan askere gitmek,vatandaşlık,kanunlara uyma -61.nin 1. si- birinciye annem yazarsanız ikinciyede insanlar yazarsanız doğru olur!! -61.in 2.si- çünkü istersek herşeyi yaparızve istemiyerek yaparsak yanlış olur -61.in 3.sü- özel isimlerden sonra kullanılır ve vurgu olarak adlandırır 2.si,eser adlarında sonra kullanılır -62.nin 1.si- güzel faydalı olamalı güzel dediğin işe yaramalı. -62.nin 2.si- bilgiye,<gösterenini,<elştir i,<yapıcı,<sevgi,<gösteris,<üz üntüsü,<yazısı,<kesit. -63.ün 1.si- gülmek san çok yakışır,kediyi bakçeden bul dedi,evden dışarı çıkma diyordu,kalemini arıyordu,kendini övmekten başka birşey yapmıyordu,soru sormamış,yağmur yağmış ama her yer kuruydu,kuşların göçü uzun sürmedi,kapıyı bakmadan açmış,çizdiği resim çok güzeldi... -63.nün 2.si- benden bu kadar sizde mustafa kemal paşa ile köylü kadını açıklayınız...