Türkçe-İngilizce Çeviri

Konu 'İngilizce 11. Sınıf' bölümünde rocker__ tarafından paylaşıldı.

1. rocker__

rocker__ Üye

4 Ekim 2009

Pazartesi gününe kadar çevirmem gerek.Biraz uzun ama herhangi birini çevirmeniz bile yeter :( yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler.. :)

Ankara Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği “Liseler Arası Müzik Yarışması”na katılan Levent Aydın Anadolu Lisesi Müzik Grubu Millî Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay’ı makamında ziyaret etti.
    Beraberlerinde, Okul Müdür Yardımcısı Hüseyin Karabulut ve Müzik Öğretmenleri Öykü Çetin Uluçay’ın da bulunduğu 7 öğrenciden oluşan grup, 20 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenen yarışmaya katılmış ve grup üyesi Mert Peker “Gelecek Vaat Eden Enstrümanist” ödülünü almıştı. Elektro gitar çalan Mert Peker, yine bu yıl içerisinde İzmir’de düzenlenen bir yarışmada da “En İyi Enstrümanist” ödülüne layık görülmüştü.
    Millî Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay ile sohbet eden grup üyeleri, kendileri için okullarının isminde bulunan kelimelerin baş harflerinden oluşan LAAL ismini seçtiklerini ve yarışmaya üç dört ay süren bir çalışma sonucu katıldıklarını ifade etti. Millî Eğitim Müdürümüz ise kendilerini tebrik ederek daha büyük başarılar elde edeceklerine inandığını vurguladı.

AB Bilgi Yarışması’nın finalinde Levent Aydın Anadolu Lisesi 1. oldu. Bugün ATSO Konferans Salonu’nda yapılan final yarışmasında Adem Tolunay Anadolu Lisesi ile Levent Aydın Anadolu Lisesi başa baş bir mücadele verdi. Heyecanlı geçen final yarışmasının ardından tek soru farkla Levent Aydın Anadolu Lisesi birinci olarak, Ankara’da Aralık ayı içerisinde yapılacak Türkiye finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazandı.
    AB Bilgi Merkezleri Ağı Avrupa Bilgi Yarışması Finali öncesinde bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Çelik kuruluş olarak gençleri merkez alan çalışmaları hedeflediklerini belirtti. Çelik, gençlerimizin ülkemizin geleceği oldukları için önemli olduklarını da sözlerine ekledi.
    Kenan Çelik’in ardından söz alan Millî Eğitim Müdürümüz Osman Nuri Gülay ise: “Kim kazanırsa kazansın, hepiniz için bizim için birincisiniz. Sizler bizim için çok değerlisiniz, bizim evlatlarımızsınız. Bizim için önemli olan sizin değer yargılarımıza bağlı olarak yetişmeniz, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmanızdır. Bu yarışmalarda birbirinizi dostça desteklemeniz de ayrıca çok gurur verici. Bizim iyi insan yetiştirmede hedeflerimize ulaştığımızın göstergesi.” diye konuştu. Gülay, ayrıca ATSO yönetim kuruluna da Antalya eğitimine her zaman destek vermelerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
    AB Bilgi Merkezleri Ağı Avrupa Yarışması her yıl orta öğretim öğrencileri arasında, Avrupa, Avrupa Birliği ve AB-Türkiye İlişkileri hakkında düzenlenmekte olup, bu yarışmanın gençlerin AB ve Türkiye’nin üyelik sürecini doğru bir şekilde anlayıp yorumlaması, somut bilgilere dayanan fikirler geliştirmelerine olanak sağlaması beklenmektedir.
    18 ilde düzenlenen yarışmada her ilin birincisi Ankara’da Aralık ayında yapılacak olan Türkiye finalinde illerini temsil edecek, birinci olan ekip ise Belçika ve Macaristan gezisi ile ödüllendirilecektir.

Geri Dönüşüm Malzemeleri `elbise` Oldu
    Levent Aydın Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ’Geri Dönüşüm Malzemelerinin Değerlendirilmesi’ konulu defile izleyenlerin beğenisini kazandı.
    AB Okul Ortaklığı Projesi "Avrupa’da daha az tüketim, geri dönüşüm ve yeniden kullanım" kapsamında düzenlenen ’Geri Dönüşüm Malzemelerinin Değerlendirilmesi’ konulu defilede öğrenciler 40 kıyafet sergiledi. İspanya, Yunanistan, Romanya ve Letonya’daki okullarla ortak hazırlanan projede alüminyum, meşrubat kutuları, açacak halkaları, plastik çöp poşetleri, okunmuş gazete, dergiler ve ambalaj atıkları gibi kullanılmış birçok ürün geri dönüştürülerek tasarım haline ardından da kıyafete dönüştü.
    Her sınıf ve her bölümden 62 öğrencinin gönüllü olarak katıldığı projenin temellerinin iki yıl önce atıldığı bildirilirken, rehber 5 öğretmen eşliğinde 2 ay önce fikirlerin belirginleşmesi ile tasarımların yapıldığı belirtildi. Özdilekpark AVM’de düzenlenen defilede jüri tarafından en çok ilgi gören ve beğenilen üç kıyafetin tasarımcısı öğrenciler ödüllendirildi.