Türkçe Testi :) içeride

Konu 'Türkçe 7. Sınıf' bölümünde **********ceren tarafından paylaşıldı.

  1. **********ceren

    **********ceren Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2010
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    745
    Ödül Puanları:
    0

    TÜRKÇE 7.SINIF SORULARIDIR

    1)“Kara”kelimesi aşağıdakilerin hangisinde terim olarak kullanılmıştır?
    A)Alnımıza sürülen bu karayı nasıl temizleriz?
    B)Karadır kaşların ferman yazdırır.
    C)Kara bahtım,kem talihim,taşa bassam iz olur.
    C)Ancak üç ay sonra karaya çıkabildik.

    2)“İnmek”sözcüğü aşağıdaki cümlelerde kaç değişik anlamda kullanılmıştır?
    1.Yağmurdan duvar inmiş.
    2.Çocuk,ağaçtan zorlukla indi.
    3.Haberi duyunca yüreğine indi.
    4.Şehre varınca otele indi.
    A) 1
    B)2
    C)3
    D)4

    3)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde karşıt anlamlı sözcükler yoktur?
    A)Her inişin bir çıkışı vardır.
    B)Her çok,azdan olur.
    C)Ağacın yemişini ye,kabuğunu soyma.
    D)Akıllı köprüyü arayana dek,deli suyu geçer.

    4)“Dün gece İzmir’de ısı sıfırın altında eksi üç derece dolaylarındaydı.”
    Yukarıdaki cümleden hangi kelime çıkarılırsa cümlenin anlamı bozulmaz?
    A)gece
    B)eksi
    C)derece
    D)ısı

    5)“de” bağlacı verilen cümlelerin hangisinde “başkalarına yaptığım gibi”anlamını içermemektedir?
    A)Sana bir de kitap alalım.
    B)Bir kitap da sana alalım.
    C)Sana da bir kitap alalım.
    D)Bir tane de kitap sana alalım.

    6)Aşağıdaki deyimlerden hangisi “sadece kendi bildiğini yapmak,başkalarını dinlememek”anlamını vermektedir?
    A)Burnu havada olmak
    B)Burnu Kaf Dağı’nda olmak
    C)Burnundan kıl aldırmamak
    D)Burnunun dikine gitmek

    7)“Dışarı”sözcüğü hangi seçenekte yer yön zarfı olarak kullanılmıştır?
    A)Babası eve almadığı için dışarıda kalmış.
    B)Dışarı çıkmayın,öğretmen kızıyor çünkü.
    C)Bu otobüsler dışarı hatlarda çalışacak.
    D)Dışarısı kardan görünmüyor.

    8) “Olayı öğrenince son derece kızdı.”
    Cümlesinde altı çizili sözcük öbeğinin belirteç olarak görevi,aşağıdakilerden hangisidir?
    A)durum zarfı
    B)yer zarfı
    C)soru zarfı
    D)nicelik zarfı

    9)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?
    A)Bu ay soğuk günler geçirdik.
    B)Artık dünya teknolojide hızla ilerliyor.
    C)Uzaydan dünyanın fotoğrafları çekiliyor.
    D)Oturma odamızı güneş iyice ısıttı.

    10)Aşağıdakilerin hangisinde ortak özne kullanılmamıştır?
    A)Öğretmen soruları okudu ve yanıtladı.
    B)Kitabı okudu,sonra müzik dinledi.
    C)Orhan’ın yüreği yurt sevgisiyle doluydu.
    D)Çocuk kapıdan içeri girdi;salona yöneldi.

    CEVAP ANAHTARI:
    1.C,
    2.D,
    3.C,
    4.B,
    5.A,
    6.D,
    7.B,
    8.D,
    9.C,
    10.C



    Bir Teşekkür Yeterli :) :) :tongue_ani:
    .p.p.p, "FATMA GÜL", سيرين ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. HaYaT SéRSéRi

    HaYaT SéRSéRi Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2011
    Mesajlar:
    2.006
    Beğenileri:
    1.061
    Ödül Puanları:
    114
    Yer:
    uçurumun dibi.
    böyle testlerle sınava çalışılmaz

    tıkla=

    Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...


    (teşekkür eksik görmeyin)

Sayfayı Paylaş