Üniversiteye Girişte 'başvuru ve kabul'

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde bergen_mutluay tarafından paylaşıldı.

1. bergen_mutluay

bergen_mutluay Üye

24 Mart 2010
    Yer:
    Trabzon

LYS yerine Mülakat Önerisi

AK Parti'nin,ilkini düzenlediği 'YÖK Çalıştay'ında üniversiteye girişte LYS yerine 'başvuru ve kabul' sistemi seçeneği ön plana çıktı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın başkanlığında düzenlenen çalıştaya,AK Parti MKYK üyeleri,milletvekilleri,çeşitli üniversitelerden akademisyenler,sivil toplum kurulu temsilcileri ile özel okul yöneticileri katıldı.Çalıştay'da;mevcut YÖK kanun taslağındaki rektör seçimi ve YÖK'ün yapılanmasının yanı sıra üniversiteye giriş sınavları da değerlendirildi.

Çalıştay'da yükseköğrenime geçiş sınavlarının merkezi yerleştirme ile olmaması gerektiği,'Başvuru ve Kabul' sistemi şeklinde olabileceği seçeneği üzerinde de durulduğu öğrenildi.Genel olarak eğitimin uluslararası olması ve fakültelerin ihtisaslaşması konuları da ele alındı.Önümüzdeki günlerde 2.si yapılacak Çalıştay sonuçları bir rapor halinde Başbakan Erdoğan'a da aktarılacak.

Fazlı Şahan