. Yaşam ve ölüm çizgisi Doğarsın, çevrendeki gülücüklerle büyürsün veya hırçın bir dönem geçirirsin. Anlamaya çalışırsın çevrendekileri. Zamanla her şeyi öğrenirsin. Sevgiyi , aşkı, ihaneti , vurdum duymazlığı , acıyı. Mutluluğu öğrenmeye çalışırsın arada kötüyüde , iyiyide kavrarsın her seferinde. Yaşam diyelim bunun adına. Büyüdükçe zorlaştığını fark ettiğin , çekilmez hale gelen bazen çekip gitmeyi , camlardan atlayıp belki de küçük birkaç hap içip sonsuza sürüklenmek.. Yaşamla , her anını zenginleştiren biriysen de daha fazla istersin her seferinde. Doymazsın , bıkmazsın gelip geçicek dersin .. Sonra birgün gelir artık ya hastasın , yada her anını acıyla veya yaşam dolu geçirdiğin , sonsuz dediğin sona gelirsin. Geride bırakacağın en fazla , insanların aklındaki sensindir. Yanına götüreceğin ise boyun kadar dikişsiz kumaş parçasıdır. Toprağa girmeden , olup bitenleri görürsün. Arkandan ağlayanları , feryat edenleri , eriyip yok olucak dereceye gelenleri .. Toprağa girersin ve derin uykuya dalarsın çağırcakları ana kadar. Diğer taraftan da yaşamla ölüm çizgisi var. Onlarda arkanda bırakdığın bedeninden parçalardır. Ailen , yakınların kısaca çevren. Peki neden yaşamla ölüm çizgisi ? Niçin böyle bir ad ? Yaşama adım attığında sevinenler , Yaşama veda ettiğinde üzülenler .. Hayatın kaidesi bu değimli ? Ceddin , ananelerin , kardeşlerin , ablaların hepsi gelip göçmediler mi ,göçmeyecekler mi ? Sevindiğinde bir zaman sonra üzülmeyecekmisin ? Her seferinde yapdığın , pişmanlık duyduğun şeyleri hatırlayıp –keşke yapmasaydım mı diyeceksin ? Yarın bende onlar gibi gideceğim demiyecekmisin ? Hayatın menfaatlerine göz mü yumucaksın ? Hep kazanan taraf hayat mı olucak ? Daha fazla dağılmadan , her an göçüp gitmeden düzenleyelim kendimizi. Tutunalım hayata . İspatı olmayan vakitsiz, zamansız , meşgalesin şeylerle vakit harcamayalım. Ne ki boş şeyler uğruna. Her kalemi elime aldığımda , yazmak istediğim şeyler… Ne olur sizde duyun sesimi ! Bitmeyen , tükenmeyen seslerime yardım edin. Duymayanların yüreklerini sızlatın. Akan göz yaşlarını tebessümle doldurun. Size sesleniyorum .. Sizde kulak verin! .