Yazım Kuralları Testi

Konu 'Dil ve Anlatım Konu Testleri' bölümünde sementa.38 tarafından paylaşıldı.

  1. sementa.38

    sementa.38 Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2009
    Mesajlar:
    645
    Beğenileri:
    363
    Ödül Puanları:
    64
    Yer:
    kayseri

    Yazım Kuralları Testi
    1) Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı yanlıştır?
    A) Bu işte de el ele vererek başarıya ulaştık.
    B) Aslında dert ettiği şey çok önemsizdi.
    C) Hayatta hiçbir şey üzülmeye değmez, dedi.
    D) Akşam eşimle alış veriş yapmak için markete gittik.
    E) Oğlu on iki yaşından beri sınavlara hazırlanıyor.
    2) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazın yanlışı vardır?
    A) Mahallede bisikletten düşüp te yaralanmayan yoktu.
    B) Çocukla sağ taraftaki alanda oynuyorlardı.
    C) Duvar diplerindeki birkaç köpek de öğle uykusundaydı.
    D) Kolay olmasa da köye inmek zorundaydık.
    E) Bahçedeki bazı işleri yapmak da bana düştü.
    3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazın yanlışı yapılmıştır?
    A) Bu sokakta ceketsiz dışarı çıkılır mı hiç?
    B) Gelipte benden özür bile dilemedi ki…
    C) Onunla mayısta görüşmüştük bu konuyu.
    D) Bu konuda hata yaptığını birkaç kez ben de söyledim.
    E) Omzunda bir bavulla gecenin yarısında bize gelmişti.
    4) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
    A) Baş öğretmen Atatürk’ü 24 Kasım’daki törenlerde bir kez daha andık.
    B) Bugün akşamüstü bize uğramayı düşünüyormuş.
    C) O, tam bir kitapsever; evinde çok büyük bir kitaplığı var.
    D) Halk edebiyatında “kambur felek” benzetmesi sıkça kullanılır.
    E) “Şiir ve İmge” başlıklı kompozisyonumu öğretmen çok beğendi.
    5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
    A) Birkaç yıl daha İstanbul’da kalacak mısınız?
    B) Birkaç yıl daha İstanbul’da kalacakmısınız?
    C) Birkaç yıl daha İstanbul da kalacak mısınız?
    D) Bir kaç yıl daha İstanbul’da kalacak mısınız?
    E) Birkaç yıl daha İstanbul da kalacak mısınız?
    6) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kısaltmaların yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
    A) ABD’ne bakanlar da gidecekmiş.
    B) DSİ’den emekli olduğunu söyledi.
    C) GAP’ın geliri inkâr edilebilir mi?
    D) TDK’nin yayınlarını beğeniyor musunuz?
    E) ÖSS’nin soruları da yanlış olabiliyor.
    7) Aşağıdakilerin hangisinde kısaltmalarla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır?
    A) Ben de TEK’den emekli oldum.
    B) Ünlü pilot THY’dan istifa etti.
    C) Tedavi olmak için SSK’na başvurmuş.
    D) Kardeşim ODTÜ’de okumak istiyor.
    E) TBMM’ndeki çalışmaları takip ediyor musun?
    8) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
    A) Herhangi birşey uğruna yaşamdan vazgeçmemeli insan.
    B) Yalnızca duyduklarını değil, gördükleri de aktarıyordu.
    C) Karnı zil çalıyordu, atıştırmak üzere mutfağa gitti.
    D) Aklına takılan soruları öğretmenine sordu.
    E) Suya birden dalınca, burnuna su kaçmış.
    9) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
    A) Futbolcular bu sabah antrenmana erken başlamışlar.
    B) Ahmet Kutsi Karadoğan’la görüşmeyi her şeyden çok isterdim.
    C) Yüzündeki mahcup ifade hiç kaybolmasın.
    D) Sanatçı, kitabında özyaşam öyküsünü anlatıyor.
    E) Okula sabah yetişemezsem öğleyin gelirim.
    10) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
    A) Eskiden biz de Meydan Mahallesi’nde oturuyorduk.
    B) Kardeşlerinden Ayşe Doktor, Ahmet Avukat olmuştu.
    C) Atatürk’ün yakın dostlarından biri de Mareşal Fevzi Çakmak’tı.
    D) Çekindiği için Hasan Bey’e hiçbir şey sormadı.
    E) Dün Terzi Mehmet Efendi de Kadıköy’de vefat etti.
    Cevaplar:
    1. D
    2. A
    3. B
    4. A
    5. A
    6. A
    7. D
    8. A
    9. D
    10. B
    bella51823 ve şeydafirat bunu beğendi.
  2. bella51823

    bella51823 Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2011
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkürler çok işime yaradı:)
  3. feminist

    feminist Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2012
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler.

Sayfayı Paylaş