1. SÜT İŞLEME Tanımı: Gıda sektöründe, hijyenik şartlarda süt ürünlerinin teknolojik üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Süt ve Süt Ürünleri Operatörlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 2. HUBUBAT İŞLEME Tanımı: Gıda sektöründe, hijyenik şartlarda sebze ve meyve ürünlerinin teknolojik üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Hububat ve Hububat Ürünleri Operatörlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 3. GIDA KONTROL Tanımı: Gıda laboratuarlarında duyusal, fiziksel ve kimyasal analiz ve kontrol yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretime verilen daldır. Amacı: Hububat ve Hububat Ürünleri Operatörlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 4. ÇAY ÜRETİMİ VE İŞLEME Tanımı: Gıda sektöründe, çay yetiştirme, hasat ve hijyenik şartlarda çay çeşitlerinin üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretime verilen daldır. Amacı: Çay Üreticiliği ve Operatörlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 5. SEBZE VE MEYVE İŞLEME Tanımı: Gıda sektöründe, hijyenik şartlarda, sebze ve meyve ürünlerinin teknolojik üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitime ve öğretime verilen daldır. Amacı: Sebze-Meyve ve Ürünleri Operatörlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 6. ZEYTİN İŞLEME Tanımı: Gıda sektöründe, hijyenik şartlarda sofralık zeytin ve zeytinyağının teknolojik üretimini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretime verilen daldır. Amacı: Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Operatörlüğü mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Tabi bunlarlan sıınrlı değil Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümü. Bunlara ek olarak da şunları söyleyebilrim: Otel işletmeciliği Turizm ve otelcilik Seyehat işletmeciliği Teknik Eğitim Fakültelerinde meslek liselerine yiyecek içeçek hizmetleri alanı bölümü öğretmeni olabilir. Gastronomi ve mutfak sanatları. gibi bölümlerde okuyabilir.