YÖK Taslağıiçin Son Çalıştay

Konu 'Güncel Haberler' bölümünde Moderatör Güleda tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Güleda

Moderatör Güleda Özel Üye Özel Üye

10 Ocak 2009

AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’nca YÖK tasarısına ilgili tarafların öneri ve görüşlerini almak üzere çalıştay yapıldı. Toplantıda YÖK yapısı, rektörlük seçimi, akademik personelin özlük hakları gibi konular konuşuldu.

Ak Parti’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal İşler Başkanlığı’nca, YÖK tasarısına ilişkin çalıştay düzenlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar’ın ev sahipliğinde, partinin genel merkezinde yapılan YÖK Çalıştayı’na, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra milletvekilleri, bazı üniversitelerin rektörleri ve rektör yardımcıları katıldı.

Nükhet Hotar, Yükseköğretim Kanun Taslağı ile ilgili yapılan son çalıştayda öne çıkan farklı görüş ve önerileri değerlendirdiklerini ve bu analizlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgililere sunulacağını belirtti.
    Bugüne kadar iki çalıştay düzenlediklerini, üçüncü ve son çalıştayda yükseköğretim tasarısında yapılacak değişikliklerin detaylı olarak incelendiğini bildiren Hotar, “YÖK yapısının nasıl olması gerektiğinden daha önemli olan işlevselliğidir. Üniversitelerimizin küresel rekabet edebilir nitelikte ve üst sıralarda olmasına katkı sağlayacak, öğrenci odaklı öğretim elemanlarınınsa özlük haklarını kapsayan çalışmamızı titizlikle sürdürdük” ifadesini kullandı.
    Tarafların ortak hassasiyetlerini tespit ettiklerini vurgulayan Hotar “İnşallah yeni yapılanma geleceğin Türkiye’sine daha çok yakışacak” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, çalıştayda YÖK yapısı, rektörlük seçimi, merkezi sınav sistemi ve alternatif giriş sistemleri ile yatay geçiş, ortak dersler ve akademik personelin özlük hakları gibi konuların değerlendirildiği belirtildi.