Yök Üyeliğine Prof.dr. Muhittin Şimşek Seçildi

Konu 'YÖK' bölümünde Moderatör Barış tarafından paylaşıldı.

1. Moderatör Barış

Moderatör Barış Süper Moderatör Yönetici Süper Moderatör

7 Eylül 2011

Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Prof. Dr. Muhittin Şimşek seçildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Sait Bilgiç'in görev süresinin sona ermesi nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Prof. Dr. Muhittin Şimşek'in Üniversitelerarası Kurulca yapılan seçimi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin b/5 bendi gereğince onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

-PROF.DR.ŞİMŞEK KİMDİR?-

1965'de Gaziantep / Nizip'te doğan Muhittin Şimşek, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Teknoloji Uygulama Merkezi Müdürlüğüne atandı. Yurt içi ve yurt dışında yayımlanmış 100'den fazla makalesi ve 8 adet kitabı bulunan Prof.Dr. Şimşek 2007 yılında Yükseköğretim Kurulu Denetleme Kurulu Üyesi, 2008 yılında Denetleme Kurulu Başkanlığına daha sonra Yükseköğretim Genel Kurulu Üyeliği ve Yürütme Kurulu Üyeliğine getirildi. Şimşek Ekim 2012'de YÖK Yürütme Kurulu Üyeliğinin sona ermesinin ardından Ocak 2013'te T.C. Devlet Demiryolları Bağlı Ortaklığı olan TÜLOMSAŞ (Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş) Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Prof. Dr. Muhittin Şimşek 8 Mart 2008 tarihinden bu yana Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevini de sürdürüyor. - Ankara